Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) ülkenin farklı noktalarında meydana gelen orman yangınları sonrasında başlattığı "Bir İyilik, Bir Fidan" kampanyasına destek sürüyor.

Bu kapsamda Karatay İlçe Müftülüğüne bağlı Hacı Musa Efendi Kız Kur’an Kursu öğrencileri, kampanyaya bağışta bulundu.

Kursta oluşturulan bir maket ağaca yerleştirilen kumbaraya bir hafta boyunca harçlıklarını biriktiren öğrenciler, toplanan yardımları Türkiye Diyanet Vakfına ulaştırdı.

İhtiyaç odaklı ve 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğrencilerinin katıldığı yardım kampanyası hakkında bilgi veren Kurs Yöneticisi Ayşe Altunel, "Bir İyilik, Bir Fidan' kampanyasında öğrencilerimize hem doğanın korunması gerekliliğini anlattık hem de zor zamanlarda paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin önemine değinerek gönül dünyalarına da bir şeyler katmayı amaçladık. Yürüttüğümüz çalışmalarımızda velilerimiz de katkı sağladılar. Çok olumlu dönüşler aldık." dedi.

Karadeniz'de yaşanan sel felaketleri sebebiyle afet bölgelerinde bulunan vatandaşlara destek vermek üzere gıda yardımı kampanyası başlattıklarını da ifade eden Altunel, hafta boyunca toplanan yardımların Türkiye Diyanet Vakfı Karatay Şubesine teslim edildiğini kaydetti.

Ayrıca kurs öğrencilerinin evlerindeki kumbaralarında biriktirdiği harçlıklarını da fidan bağışı kampanyasına bağışladıkları belirtildi.

Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, "Yaşları küçük, bilinçleri ve yürekleri büyük olan öğrencilerimizin bu duyarlılığı bizleri gerçekten çok mutlu etti. Ülkemizin birçok noktasında çıkan yangınlar sebebiyle nefes kaynağımız ormanlarımız maalesef kül oldu, canlarımız yandı.  İnşallah ormanlarımızın yeniden yeşermesi için Türkiye Diyanet Vakfımızın başlatmış olduğu yardım kampanyasına destek vermeye ve katkı sağlamaya devam edeceğiz. Başta personelimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan ‘Bir İyilik Bir Fidan’ kampanyasına destek olmalarını bekliyoruz. Hep birlikte yardımlaşarak ve kenetlenerek bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyor, öğrencilerimize, ailelerine ve kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan