Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülen "Yolumuz İyilik Olsun" yardım kampanyası kapsamında, Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi koordinesinde yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteğiyle 2 tır insani yardım malzemesi temin edildi.

Uğurlama töreninde konuşan Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, “Hayırseverlerimizin desteğiyle TDV Konya Şubesi olarak hazırladığımız yardım tırlarını dualarla, besmele ile Suriye’ye kardeşlerimize gönderiyoruz. Bu iki tır insani yardım, içerisinde gıda maddeleri, un, makarna, salça, sıvı yağ, kişisel bakım ürünleri, çocuklar için kırtasiye malzemesi, ayakkabı ve bot var. Bu hizmette emeği geçen Konyalı hayırseverlerimiz başta olmak üzere TDV Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Müftü Öge, “Bu yardımlar ulaştığı yerlere Konya’dan iyiliği, kardeşliği, bereketi, birlikteliği ve paylaşmayı götürecektir. Konya İl Müftülüğü olarak geçtiğimiz günlerde Afganistan’a 2 tır yardım göndermiştik, şimdi inşallah iki tır yardımı Suriye’ye gönderiyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalarda yine yardım tırlarımızı uğurlayacağız. Kardeşlerimize elimizi uzatmaya bir gönül bağı kurmaya yanlarında olmaya gayret sarf ediyoruz.” diye konuştu.

Tırlar, yapılan duanın ardından Suriye’ye doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan