Konya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi öncülüğünde toplanan 5 tır dolusu insani yardım malzemesi, İdlib'deki savaş mağduru ailelere ulaştırılmak üzere Cilvegözü ve Öncüpınar Sınır Kapısı'na gönderildi.

Yardım kampanyası hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İslam coğrafyasının çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek; “Komşumuz olan ve gerçekten zor durumda bulunan Suriye’nin İdlib bölgesindeki kardeşlerimiz için, Türkiye Diyanet Vakfı Konya ve 31 ilçe şube başkanlığımız ile özellikle metropol ilçe müftülüklerimizin gayretleri neticesinde hazırlanan 5 tır gıda yardımını, inşallah bugün gönderiyoruz.” dedi.

“Yolun İyilik Olsun” adlı yardım kampanyasının devam edeceğini ifade eden Müftü Poçanoğlu şunları kaydetti:

‘’Müminler; Cenab-ı Hakk'ın kendilerine vermiş olduğu maldan, rızıktan infak ederler, sadaka verirler, mazluma el uzatırlar.  Allah rızası için tasadduk etmek, sadaka vermek, Peygamber Efendimizin beyan ettiği gibi, 'Asla malı eksiltmez.' Sadaka ömrü uzatır, malı çoğaltır ve belaları savar. Efendimiz (s.a.s), 'Yarım hurma bile de olsa ateşten korununuz.' buyurarak bizi sadaka vermeye, infak etmeye, hayır hasenatta bulunmaya teşvik etmiştir.  Bu bağlamda 'Yolun İyilik Olsun' kampanyamıza destek vermek isteyen hayırsever kardeşlerimiz, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemiz, müftülüklerimiz ve camilerimizde asılı olan banka hesap numaralarımız vasıtası ile yardımlarını ulaştırabilirler.  Yardım kampanyamıza destek veren ve ulaştırılmasında emek harcayan tüm kardeşlerimize sizler vesilesi ile teşekkür ederim.’’

Editör: Mehmet Çalışkan