Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ile Konya İl Müftülüğü iş birliğinde “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla “Konya’dan İdlib’e Bir Çuval Un Kampanyası” düzenlendi.

Kampanya kapsamında hazırlanan üç tır un, düzenlenen törenin ardından Cilvegözü Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İslam coğrafyasının çok zor bir süreçten geçtiğini, hava şartlarının çok çetin olduğunu ve bu günlerde mazlumlara, yetimlere, ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatılmasının daha da önem kazandığına işaret ederek; “Komşumuz olan ve gerçekten zor durumda bulunan Suriye İdlib bölgesinde bulunan kardeşlerimiz için, Türkiye Diyanet Vakfı Konya ve 31 ilçe şube başkanlığımız ile özellikle Beyşehir İlçe Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Beyşehir Şubemizin gayretleri neticesinde hazırlanan 3 tır un yardımını bugün gönderiyoruz.  Ayrıca bir tır un yardımımız yani dördüncü tırımız da yurt dışı bağlantılı olarak yola çıkacak. ”dedi

Sınır kapısına gönderilen üç tır unun 91 ton olduğunu belirten Müftü Poçanoğlu, “Bugüne kadar Halep’te ve Suriye sınırında bulunan mazlumlara, hayırsever kardeşlerimiz tarafından yapılan hayır, hasenat ve öşürler ile toplamda 70 tır un göndermiş olduk.  Yapılan bu yardımlar, gerçekten şehrimiz için bir berekettir. Ayrıca un yardımlarının dışında da 3 tır gıda yardımı gönderdik.” ifadesini kullandı.

“Yolun İyilik Olsun” kampanyası devam ediyor

“Yolun İyilik Olsun, Bir Çuval Un Da Senin Katkın Olsun” kampanyasının devam ettiğini ifade eden Poçanoğlu; “Bir çuval un bedelimiz 100 TL’dir. Kampanyaya destek vermek isteyen hayırsever kardeşlerimiz, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemize, müftülüklerimize ve camilerimizde asılı olan banka hesap numaralarımıza yardımda bulunabilirler.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan