Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından iki yıl önce başlatılan “Oku ve Yüksel” projesinde ilk dönem tamamlandı.

Projenin birinci dönemine katılan hafız öğrenciler ve Kur’an kursu öğreticileri için Zindankale Süleyman Şah Konferans Salonu'nda program düzenlendi. Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, bayanlara yönelik düzenlenen eğitim çalışmalarının ve faaliyetlerin önemine değindi.

Poçanoğlu şöyle devam etti:

"Özellikle hafızlarımıza ve Kur’an kursu hocalarımıza yönelik düzenlenen “Oku ve Yüksel” projesinde emeği geçenlere ve eğitime katılan kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Alınan bu eğitimler neticesinde, artık okuduğunu anlayan bireylerimizin sayısı artacak. Burada asıl gayemiz, Kur’an-ı Kerim’i okumanın ve öğretmenin yanında O’nun hükümlerini anlamak, anlatmak ve hayatımıza yansıtmaktır."

İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk ise bayanların eğitimine yönelik düzenlenen bu tür projelere çok önem verdiğini ve desteklediğini belirtti.

Protokol konuşmalarının ardından proje sorumlularından Vaiz Ümmü Taş yapılan eğitim çalışmalarına dair bir sunum yaptı.

Uzman Vaiz Halide Kılıç ise yirmiden fazla Kur’an kursunda aynı eğitime başladıklarını ifade ederek eğitimler neticesinde öğrencilerin ulaştığı başarılara değindi.

Program, projeye katılan 103 öğrenciye belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Programa Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan