Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" kapsamında Konya İl Müftülüğüne görevlendirilen Doç. Dr. Ali Öge, Kapu Camii’nde kıldırdığı sabah namazı ile görevine başladı.

Ardından İl Müftülüğünde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen devir teslim töreninde, Konya Müftüsü olarak görevlendirilen Doç. Dr. Ali Öge, görevi emekli İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’ndan devraldı.

Konya’nın İslam dünyası açısından çok önemli bir şehir olduğunu dile getiren emekli İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “Konya gibi kadim bir şehirde il müftülüğü görevini ifa etmenin şerefini yaşadık. Görevi devrettiğimiz Ali Öge hocamızın çalışmalarını her zaman takdirle karşılıyorduk. Bu kutlu görevi hakkıyla yerine getireceğinden hiç şüphemiz yoktur. Allah yeni görevinde Ali hocamızı muvaffak kılsın. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza da bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi. 

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ise, “Öncelikle böylesine sorumluluğu ağır, ancak şerefi bir o kadar yüce olan bu vazifeye şahsımı layık gören, bizlere güven ve itimat duyan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş Hocama ve bütün yöneticilerimize en kalbî şükranlarımı arz ediyorum. Yüce Rabbimiz, bu kutlu vazifemiz esnasında bizleri bir an olsun istikametten ayırmasın. Nusret ve inayetini üzerimizden eksik etmesin. Bizleri; kendi rızasına ulaştıracak amellere, Konyalı hemşehrilerimize faydalı olacak hayırlı hizmetlere muvaffak kılsın. Bu şerefli vazifeyi eda etmeye başladığım gün itibarıyla, muazzez dinine hizmet uğrunda halis niyetlerimizi hayırlı akıbetlerle neticelendirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Hedefinin insanları dünyada iyiliğe, ahirette kurtuluşa ulaştırmayı amaçlayan dinimizin kuşatıcı ve rahmet dolu mesajlarını toplumun her kesimine ulaştırmak olduğunu söyleyen Müftü Öge, “Din gönüllüleri olarak bizler, bu hayat yolculuğunda dinimizin güzelliklerini, Peygamberimizin yüce ahlakını tanıtmak adına sorumluluk bilinci içerisinde çalışmanın gayreti içerisinde olacağız. Müjdeleyici; kolaylaştırıcı, bütünleştirici olmak, hikmetli bir dil kullanmak, hizmetimizin temel şiarı olacaktır. Bu ulvi görevi ifa ederken bir taraftan cami merkezli irşat hizmetlerinin gelişimini sağlamak diğer taraftan cami dışında; gençler, engelliler, dezavantajlı gruplar gibi toplumsal hayatın tüm katmanlarına dokunmak için gayret göstereceğiz.” dedi.

- Gençlere kucak açmaya devam edeceğiz

Gençler bir milletin geleceği, en büyük imkânı ve zenginliğidir diyen Müftü Öge, şunları kaydetti:

“Aziz milletimizin ve ümmet-i Muhammed’in bekası için bütün din gönüllülerimizle gençlerimize değer vermeye, onlara kucak açmaya devam edeceğiz. Aile ve Dini Rehberlik Bürolarımız aracılığı ile ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda dini, sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler düzenleyerek toplumsal farkındalık oluşturmaya özellikle dikkat edeceğiz. Başta şahsım olmak üzere; ilimizin en ücra köşesinde din hizmetleri deruhte eden mihraptaki imamımızdan, kürsüdeki hatibimize; Kur’an kursu öğreticimizden Müftülüğümüzün her kademesinde görev yapan bütün din gönüllüsü kardeşlerimle gönül birliği, el birliği içerisinde hep birlikte nice hizmetler vereceğimizi ümit ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni görevimizin şahsıma, güzel şehrimiz Konya’mıza ve bütün din görevlisi kardeşlerime hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle, bugüne kadar Konya İl Müftülüğü görevini ifa edip, bu görevi bugün bize bırakan değerli İl Müftümüz Ahmet Poçanoğlu Hocama hizmetlerinden dolayı şahsım ve meslektaşlarım adına şükranlarımı arz ediyorum.”

Konuşmaların ardından emekli İl Müftüsü İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’ye cübbe ve sarığını giydirdi.

Program, emekli Başkanlık Müşaviri ve eski Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın duası ile tamamlandı.

Konya İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen devir teslim törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pek Yatırmacı, N.E.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, S.Ü. İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, emekli il müftüleri, Ahmet Poçanoğlu, Şükrü Özbuğday, Habib Görün, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, sendika temsilcileri ve davetliler katıldı.

Ali ÖGE Kimdir?

Editör: Mehmet Çalışkan