Konya İl Müftülüğü, evlenecek gençlere destek olmak amacıyla "Yuvalar Kuruyoruz" adlı proje hazırladı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya Şubesi iş birliğinde sürdürülen proje kapsamında nişanlı ve yeni evlenen çiftlere çeyiz yardımı yapıldı.

Konya İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, "Medeniyetin ve kültürün aktarımında ailenin rolü tartışılmazdır. Dinimiz aile üzerinde çok fazla duruyor. Aile kurumunu üç başlıkta değerlendirmek istiyorum. Ailenin kurulması, korunması ve sürdürülebilir olması gerekiyor. Aile üzerine yapmış olduğumuz çalışmaların tamamında bu üç başlık önem arz ediyor. 'Yuvalar Kuruyoruz' projesi kapsamında burada ailenin kurulmasına yönelik faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Ailenin korunması ve sürdürülebilir olmasına yönelik faaliyetlerimiz de devam etmektedir. 'İçinizden bekar olanları evlendirin!' ayet-i kerimesi bizlere yeni yuva kuran çiftlere yardımcı olmanın dini bir görev olduğunu ifade ediyor. Konya Müftülüğü ve TDV Konya Şubesi olarak bugüne kadar Danimarka Türkiye Diyanet Vakfı ile Konya'mızda faaliyet gösteren Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı'nın destekleri ve hayırseverlerimizin katkılarıyla ev eşyası ve nakdi yardımlarda bulunduk." dedi.

Adı geçen proje kapsamında bugüne kadar 6 milyon Türk Lirası yardım yapıldığını belirten İl Müftüsü Öge, "Konya'mızın 31 ilçesinin yanı sıra Gaziantep ve Şanlıurfa gibi illerimizde de bu yardımları gerçekleştirerek karşılıklı bir kardeşlik köprüsü oluşturuldu. Gençlerin yetiştirilmesinde, toplumun düzenli hale getirilmesinde, huzurun oluşturulmasında ailenin önemi çok büyük. Ailede huzur varsa toplumda da huzur var demektir. Bu yardımların gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize, TDV Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyelerine, yardım faaliyetlerinin insanımızla buluşma noktasında destek olan basın mensuplarına ve davetimizi kırmayarak buraya teşrif eden siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İl Müftüsü Öge, aile kurumuna yönelik faaliyetlerin devam edeceğini belirterek nişanlı ve yeni evlenen çiftlere mutluluklar diledi.

Hediye çeki takdiminin ardından program hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan