Konya İl Müftülüğü Rusya Federasyonu’na bağlı Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçik’te bölge Müslümanlarına hizmet veren Merkez Cami’nin yıpranan halılarını yeniledi.

Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Nalçik şehrinde tadilatı yapılan Merkez Camii için halıların yenilenmesi talebinde bulundu ve Konya İl Müftülüğü bu talebi yerine getirmek için yardım kampanyası düzenledi.

Kampanya kapsamında Konya İl Müftülüğü ve hayırsever vatandaşların desteği ile temin edilen 1047 metrekarelik halı, Nalçik Merkez Camii’ne gönderildi.

Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Khazretali Dzasezhev, iki ülke arasındaki yardımlaşmaların manevi değerinin çok büyük olduğunu ve  unutulmayacağını ifade ederek, kendilerine verdikleri destekler için Diyanet İşleri Başkanlığına ve Konya İl Müftülüğüne  şükranlarını arz ettiğini dile getirdi.

Hayırsever vatandaşların katkılarıyla Nalçik Merkez Merkez Camii’nin halılarının yenilendiğini belirten Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge,  Nalçik’te yaşayan Müslümanların bir ihtiyacını gidermiş olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kabardey-Balkarya Cumhuriyet’inde yaşayan tüm Müslümanlara sevgi ve selamlarını gönderen Müftü Öge, kampanyaya destek veren hayırseverlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan