Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’deki savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na destek olmak için Konya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi iş birliğinde “İdlib’de Bir Konya Mahallesi Kuralım” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında şimdiye kadar 750 adet konut bağışlandı. 

Kampanyaya destek artarak devam ederken Konyalı hayırsever bir iş adamı tarafından İyilik Konutları için 1 tır dolusu inşaat malzemesi bağışlandı.

Suriye’nin İdlib kentinde inşa edilecek olan Konya Mahallesinde kullanılmak üzere 630 adet pencere ile 192 adet WC taşı yüklü yardım tırı dualarla Cilvegözü Sınır Kapısına uğurlandı.

Yardım tırının hazırlanmasında ve İdlib’e ulaştırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge şunları kaydetti:

‘’Bugün üç ayların içerisinde Yolun İyilik olsun programı dahlinde İdlib’e gönderilmek üzere hazırlanan yardım tırının şahidi oluyoruz. Bu tırın hazırlanmasında, bu yardımın oraya ulaştırılmasında emeği geçen herkese hassaten en kalbi şükranlarımı iletiyorum. Özellikle İdlib hususunda duyarlılığın artmasına vesile olan Ahmet Poçanoğlu hocamızın da ismini burada hayırla yad ederek kendilerine şükranlarımızı arz ediyorum. Bu türlü bir faaliyet içerisinde o evler için kapı ve pencere hazırlayıp gönderen kardeşimizi de canı gönülden tebrik ediyorum. Allah onun da hayrını kabul etsin. Hepinizi Allaha emanet ediyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan