Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi, Konya İl Müftülüğü ve 31 İlçe Müftülüğü işbirliği ile 2017 yılı Ramazan ayında başlatılan “Halep’e Bir Çuval Un Yardımı” kampanyası devam ediyor.
Hayırsever vatandaşların katkılarıyla alınan yedi (7) tır un, Halep’e ulaştırılmak üzere Öncüpınar sınır kapısına gönderildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan T.D.V. Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu “Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Arzu ettik ki yapılan bu yardımlar, ihtiyaç sahiplerine bu ay içerisinde ulaşsın. Yapılan çalışmalar neticesinde hayırsever kardeşlerimizin yardımları ile alınan 7 tır, yaklaşık 175 ton unu da inşallah buradan dualarla gönderiyoruz. ”dedi. 

Bugüne kadar gönderilen 30 tır un yardımı ile toplamda 760 ton un gönderildiğini ifade eden Poçanoğlu bununda yaklaşık maliyetin 870 bin lira olduğu dile getirdi. Ayrıca Poçanoğlu “Göndermiş olduğumuz unlar, Türkiye Diyanet Vakfımızın lojistik merkezinde kurulan günlük 300 bin ekmek üretilen fırında kullanılarak El-Bab, Azez ve Cerablus bölgelerinde bulunan yaklaşık 500 bin kardeşimizin sofrasına ekmek olarak ulaştırılmaktadır.

“Konya’dan Halep’e Bir Çuval Un” yardımcı kampanyamız Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi, İl ve İlçe Müftülüklerimiz aracılığı ile devam edecek olup hayırsever kardeşlerimizden kampanyaya destek vermelerini arzu ediyoruz. Bugüne kadar yardımlarının ulaşmasına vesile olan ve kampanyamıza destek veren kardeşlerimize de teşekkür ediyorum.  Cenab-ı Allah hayırlarını kabul buyursun inşallah. ”dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan