‘Konya'dan Halep’e Bir Çuval Un’

Konya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi öncülüğünde hayırsever vatandaşların katkılarıyla alınan altı tır un, düzenlenen törenle Halep’e ulaştırılmak üzere Öncüpınar ve Cilvegözü sınır kapısına uğurlandı.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, yardım kampanyasına dair yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2017 yılı Ramazan ayında başlattığımız ‘Halep’e Bir Çuval Un’ kampanyasında bugün 8. konvoyumuzu gönderiyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından 2017 yılında yapılan yardımlarla 20 tır olmak üzere toplamda 726 ton un sevkiyatı yapmıştık. 2018 yılı içerisinde ise göndermiş olduğumuz yardımlarda toplamda 48 tır, bin 230 ton un göndermiş olacağız inşallah. Bugüne kadar yapılan un yardımlarının maliyeti ise 1.548.501,76 TL’dir.”

Yapılan yardımların artarak devam edeceğini belirten Müftü Poçanoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Göndermiş olduğumuz unlar, Türkiye Diyanet Vakfımızın lojistik merkezinde kurulan günlük 300 bin ekmek üretilen fırında kullanılarak el-Bab, Azez ve Cerablus bölgelerinde bulunan yaklaşık 500 bin kardeşimizin sofrasına ekmek olarak ulaşacak. ‘Konya’dan Halep’e Bir Çuval Un’ kampanyamız bugün yapılacak sevkiyatlarla sınırlı kalmayacak. Şu anda yardımlarımız devam ediyor. Yardım etmek isteyen hayırsever kardeşlerimiz Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemiz, müftülüklerimiz ve camilerimizde asılı olan banka hesap numaralarına yardımda bulunabilirler.”
 

Editör: Mehmet Çalışkan