Karatay İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Karatay Şubesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan yetimlere sahip çıkmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak ve geleceklerine umut olmak amacıyla “Biz Bir Olduk, Yetime Kardeş Olduk” adlı projeyi hayata geçirdi.

Her cami ve Kur'an kursunun bir yetim kardeş edineceği ve manevi desteğin de verileceği proje, din görevlileri ve daire personelinin çalışmalarıyla her geçen gün büyüyor.

Sıfır on sekiz yaş arasında tespit edilen ve takibe alınacak yetimlerle ilgili yürütülecek çalışmalar hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, “Takibe alınacak yetim kardeşlerimize sadece maddi destek değil manevi destek de sağlayacağız.” dedi.

Kendi yaşamını devam ettirecek yaşa gelinceye kadar yetimlere sahip çıkmayı hedeflediklerini dile getiren İlçe Müftüsü İmamoğlu, “Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim Mekke'de nazil olmaya başladığında, hemen yetimleri ele aldığını görüyoruz. Sevgili peygamberimizin de bir yetim olduğu kendisine hatırlatılarak yetimlere iyi davranılması emrediliyor. Öksüz ve yetimleri koruyup kollamak, onlara sevgi ortamları hazırlamak, onların eğitim öğretimleriyle ilgilenmek, güzel ahlak ve güzel davranışlar kazandırmak toplumun görevleri arasında sayılmıştır. Buradan hareketle Karatay İlçe Müftülüğü olarak biz de hemen harekete geçtik ve yetimler hususunda  “Biz Bir Olduk, Yetime Kardeş Olduk” sloganıyla bir proje başlattık.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Projemiz kapsamında her camimizin ve her Kur'an kursumuzun bir yetim kardeşi olsun istedik. Projemiz Ocak ayı itibari ile başlamış oldu. Şu anda her camimizin ve her Kur'an kursumuzun bir değil belki üç, beş, on, yirmi, otuz belki daha fazla yetim kardeşleri var. Hamileri din görevlilerimizdir, hocalarımızdır. Hepsinden Allah razı olsun.” dedi. 

- Maddi destek sağlayan çoğunluk görevlilerimizdir

Proje kapsamında her ay yetimlere üç yüz Türk Lirası nakdi yardım yapıldığını ifade eden İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yardım kampanyasında en büyük desteği Türkiye Diyanet Vakfı Karatay Şubesi, cami görevlileri, Kur’ an kursu öğreticileri, personel ile gönüllü bağışçılar tarafından karşılanacaktır.

- Sizin de bir yetim kardeşiniz olsun! 

Peygamberimiz efendimiz (s.a.s) işaret parmağıyla orta parmağının arasına hafifçe açarak 'Ben ve yetime kol kanat geren kimse cennette böyle (yan yana) olacağız.' buyurmuşlardır.  Yüce Dinimiz İslam, yetime sahip çıkmayı, onları koruyup gözetmeyi, onlara adaletle davranmayı, onlarla ilgilenmeyi, merhamet göstermeyi ve ihtiyaçlarını karşılamayı hep ön planda tutmuştur. Anne şefkatinden yoksun baba merhametinden mahzun yetimlerimize belki anne şefkati ve baba sevgisi veremeyiz ama sizlerin de destekleriyle inşallah, hayata tutunmaları sağlayacağız. Projemize destek vermek isteyen kardeşlerimiz ister bir yetimi sahiplensinler, isterlerse ufak bir miktar yardımda bulunsunlar. Burada meblağ önemli değil. Kimin gücü neye yeterse az olsun çok olsun fark etmez. Ama o az görünenler bir araya geldiğinde bereketleniyor, çok oluyor. Şu anda ilçemizde bulunan 534 yetim kardeşimize ulaşmış olduk.  İnşallah sizlerin de destekleriyle daha fazla yetime el uzatmayı canı gönülden arzu ediyoruz. Yardımda bulunmak isteyen kardeşlerimiz, Karatay İlçe Müftülüğümüz ile Cami ve Kur’an Kurslarımızda bulunan görevlilerimizle irtibata geçebilirler. Bunların dışında isteyen kardeşlerimiz Türkiye Diyanet Vakfı Karatay Şubemizin yetim hesabına diledikleri miktarda bağışta bulunabilirler.  Projemize maddi ve manevi destek veren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun diyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan