Konya Karatay İlçe Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörlüğü, "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" adlı proje hazırladı.

Proje kapsamında Kur'an kurslarında, hafızlık proje okullarında ve gençlik koordinatörlüğü çalışmalarında öğrencilere yönelik farkındalık eğitimleri veriliyor.

Her alana ve ihtiyaca uygun farklı projelerin hazırlandığı ve bu konuda çalışmalar yapıldığını belirten İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, "Özellikle gençlerimize katkı sağlayacak proje ve çalışmalar üzerinde yoğunlaşıyoruz. Daha önce başlattığımız 'Gençlerle Başbaşa' projemizde güzel yollar kat ettik ve olumlu dönüşler aldık. Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile hazırladığımız iş birliği protokolü çerçevesinde yıl sonuna kadar otuz beş lisede öğrencilerle bir araya geleceğiz." dedi.

İlçe Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörü Oğuzhan Kara ise hayatın her alanını kapsayan ve ulaşılabilirliği kolay olan teknolojinin amacına uygun olarak kullanılması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bağımlılık Koordinatörlüğü olarak 4-6 yaş, ihtiyaç odaklı ve hafızlık Kur'an kursu öğrencilerine ve ailelerine yönelik 'Bilinçli Teknoloji Kullanımı' projesi adı altında bir farkındalık çalışması başlattık. Proje kapsamında İlçe Müftülüğümüze bağlı Kur'an kurslarında ve camilerimizde seminer düzenliyoruz.  Yürüttüğümüz bu çalışmalarda öğrenci ve velilerimizde bir farkındalık oluşturarak teknolojinin doğru kullanılmasını amaçlıyoruz. Bu bağlamda, öğrenci ve velilerimizin duygularını kontrol ederek zararlı içeriklere karşı bilinçlenmelerini, teknolojiyi yerinde ve zamanında kullanma becerisi kazanmalarını ve yine bağımlılık yapıcı maddeler hakkında da bilgi sahibi olmalarını istiyor ve bu konudaki eğitimlerimize devam ediyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan