Karatay İlçe Müftülüğüne bağlı Mengene Nuri Osmaniye Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 33 öğrenci için "Hafızlık İcazet ve Taç Giyme Merasimi" düzenlendi.

- Kainatta hiçbir kitap bu kadar ezberlenmedi ve bu kadar okunmadı

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, kendisinin de bir hafız ve bir hafız babası olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Hiçbir kitap okunmadı bu kadar, hiçbir kitap sevilmedi bu kadar, hiçbir kitap hürmetle karşılanmadı bu kadar. Okumayı bilmeyenimiz bile Kur'an'a hürmet eder, saygı duyar, sevgi besleriz. Bu ecdadımızın mirasıdır bize. Osmanlı'nın, Osman Bey'in Kur'an'a olan muhabbetini hepimiz biliyoruz. Kur'an'ın olduğu yerde ayağını uzatarak bulunmadı bile. Bu bir hürmettir, bu bir sevgidir, bu bir aşktır. Rabbim Kur’an-ı Kerim-i göğsümüze iman, aklımıza nur, hayatımıza da irfan olarak yansıtmayı hepimize nasip eylesin inşallah. Bir hafız hafız oluncaya kadar kaç kere okumuştur o ayetleri? Kaç tekrar yapmıştır? Kaç kere bakmıştır? Kaç kere ağlamıştır? Kaç kere sevinmiştir?

- Hafız uykusunda bile Allah'ın ayetlerini sayıklar

Hafızlık yapan çocuk uyurken onun heyecanıyla uyuyunca gece sabah kaldıracağımızda ayetleri okuyarak uyanır. Bu büyük bir mutluluk. Bu büyük bir şahitlik. Kur'an'ın şahitliği. Bir hafız hafız oluyor ama onun hocası, onun annesi babası onlar da hafız kadar emek sarf ediyorlar."

Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ise Hz. Peygambere (s.a.s.) işaretle Kur'an ile hemhal olan, okuyan, anlamaya, anlatmaya ve yaşamaya çalışan kişiye gıpta edileceğini ifade ederek hafızları tebrik etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmetlerinden birisinin Kur'an eğitimi olduğunu belirten İmamoğlu, "Konyamız Rabbimizin bu hidayet rehberi Kur'an'ı okuma, okutma hususunda her zaman liderdir. Karatay ilçemizde 13 tane yatılı Kur'an kursumuz bulunuyor. Buralarda yüzlerce hafızımız yetişiyor. Ne mutlu bu hafızlara, ne mutlu bu hafızlara, ne mutlu bunların anne babalarına, ne mutlu bu hafızların yetişmesi için malını mülkünü sarf eden hayırsever kardeşlerimize, ne mutlu bu kursları yapan ve yaptıran hayırseverlerimize." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan