Karatay İlçe Müftülüğüne bağlı Hale Kız Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimimi tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 27 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Hafızlara belgelerini takdim etmek amacıyla düzenlenen merasime Konya Vali Vekili Mehmet Aydın, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Selçuklu İlçe Müftü Vekili Bahtiyar Şahin, siyasiler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, din görevlileri, hafızlar ve aileleri ile davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, “Kur’an kurslarımızda geleceğimize yön veren nesiller yetiştiriliyor elhamdülillah. Rabbim bu hizmetleri, bu güzellikleri, milletimize ve insanlığa olan bu çalışmalarımızı daim etsin.” dedi.

İlçe Müftüsü İmamoğlu, “Hafızlık uzun soluklu bir yolculuk gibidir. Emek ister, sabır ister. Kolay değildir. Hafızlık yapan öğrencilerimizin yaşıtları gezerken, gülüp eğlenirken onlar da gece gündüz demeden çalıştılar, ezber yaptılar.  Ama öyle bir gün de gelir ki tıpkı bugün gibi, onlar da emeklerinin karşılığını alırlar.” diye konuştu.

Hafızlıklarını tamamlayan öğrencileri ve hocalarını tebrik eden Müftü İmamoğlu, “Kur’an kurslarımızın inşasından ihtiyaçlarına kadar maddi ve manevi destek sağlayan tüm hayırsever kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

Program sonunda hafızlara hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan