Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek veriyor.

Bu kapsamda Karapınar İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Karapınar Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Konya İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge konuşmacı olarak katıldı.

Merkez Kız Kur'an Kursu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Karapınar İlçe Müftüsü Yunus Aydın, müftülük personeli, din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri de hazır bulundu.

Konya İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge, "Vefakar milletimizin vekalet verdiği kurbanlar ülkemizde 81 ilimiz, yurt dışında 77 ülkenin 339 farklı bölgesinde görevli ve gönüllülerimizin nezaretinde, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak İslami usullere uygun olarak kesilmektedir. Büyük bir titizlikle paketlenerek dağıtıma hazır hale getirilen kurban etleri, yolumuzu umutla bekleyen mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Mesafe tanımaksızın, karşılaşılan güçlüklere boyun eğmeden Kurban Bayramı sevincini sadece ülkemizde değil, mazlum ve mağdur coğrafyalara da taşıyoruz.” dedi.

Böge, “Yeryüzündeki kardeşleri birbirine yakınlaştıran kurban ibadeti sayesinde Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu ve Avrupa’ya kadar tokluğa hasret kalmış insanların sofrasına bir nebze de olsa katkı sunuyoruz. Kurban organizasyonunda amacımız Balkanlardan Kafkaslara, Afrika’dan Haiti’ye kadar uzanarak, vatandaşlarımızın emanet ettiği kurbanları yerlerine ulaştırıp gönül köprüleri kurmak ve hayata dokunabilmektir. Bu organizasyon vesilesiyle çok güzel geri dönüşümlere şahit oluyoruz. Ülkemiz en ufak bir sıkıntıya düştüğü zaman kardeşlerimizin bizim için dua ettiklerine şahit oluyoruz. Vekaletle kurban organizasyonu her geçen yıl artarak devam eden verimli bir hizmet haline geldi elhamdülillah.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan