Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından vaiz ve din hizmetleri uzmanlarına yönelik "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" konulu seminer düzenlendi.

Selçuklu İlçe Müftülüğü İkrar Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Müftülüğü tarafından kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında yapılan çalışmalara değindi.

Dört oturum halinde gerçekleşen seminerin ilk oturumunda konuşan Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Konusunda Görev ve İcraatları" başlığı altında,  Diyanet’in konuyla ilgili çalışmalarını anlattı.

İkinci oturumda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Sabri Akpolat, "Kadına Yönelik Şiddet ve Boşanma ile İlgili Dini Referanslar" konusuna değindi.

Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Mihriban Tekin ise "Kadına Yönelik Mücadele ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal Yönlendirme" başlığıyla bir sunum gerçekleştirdi. 

Seminer, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nevfel Boz'un; "Mağdurlarla Görüşme Teknikleri" konulu sunumuyla tamamlandı.

Seminer soru-cevap bölümünün ardından hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan