Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen; “Yolumuz İyilik Olsun” kampanyası kapsamında, Konya İl Müftülüğü koordinesinde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemelerinin bulunduğu 2 tır, düzenlenen törenle Suriye’ ye uğurlandı. 

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, kampanya kapsamında  Öncüpınar sınır kapısına 2020 yılı içerisinde altıncı parti yardım malzemesini gönderdiklerini belirterek un ve kışlık elbise, ayakkabı ve bot  olmak üzere 2 tır insani yardım malzemesini İdlib ve Azez bölgesine gönderdiklerini ifade etti.

Bugüne kadar TDV Konya Şubesince Suriye’deki ihtiyaç sahipleri ile ülkemizde bulunan Suriyeli mültecilere, en son gönderilen yardımla birlikte nakdi ve ayni toplam 4.188.098 TL yardım yapıldığını kaydeden Müftü Poçanoğlu, ‘’ Şunu söylemek isterim ki bu, şehrimizin hayır ve hasenatıdır, şehrimizin sanayicilerinin çalışanlarının ve insanlarının hayır ve hasenatı, zekat ve öşürüdür. Bunu çok önemsiyorum zekat ve öşür kelimelerini özellikle zikrediyorum. Bu sebeple, bu konuda hayır ve hasenat sahiplerine, zekat ve öşür sahiplerine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bugün gönderilen yardım malzemesinde özellikle unların temini Altınekin Müftülüğümüzce Altınekin’den temin edilmiştir. Öyle ümit ediyorum Altınekin’in öşürüdür. İnşallah bu, berekete ve rahmete vesile olur. Yine bugün, Aile ve Dini  Rehberlik Büromuz ve özellikle Ümmü Taş hocamızın gayretleriyle oluşan meblağ kardeşlerimize soğuk zamanlarda soba parası olarak ulaştırılacaktır.’’dedi.

Hz. Peygamber’in infakla ilgili hadisi şeriflerini hatırlatan Poçanoğlu, ‘‘Yardımların, gerçekten şehrimiz, ülkemiz ve hastalarımız için rahmete, berekete ve şifaya vesile olacağına yakınen inanıyorum ve iman ediyorum. Allah tüm hastalarımıza sağlık ve afiyetler versin. Çünkü Cenabı Hak bizi Kur-an’ı Kerim’de müjdeliyor, Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz bize müjdeler veriyor. Ben bu sebeple bütün bu hizmetlerde emeği geçen hayır ve hasenat sahiplerine, emeği geçen kardeşlerimize hatta buradan malzemeyi alıp oraya kadar götüren nakliyecilerimize, şoförlerimize ve bütün emektar arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizlere de katıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu çalışmanın hayra ve berekete vesile olmasını Cenab-ı Hak nezdinde ecri zayi olmayan salih bir amel olarak amel defterlerimize yazılmasını niyaz ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan