Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca (ADRB) “Gençler Bilinçleniyor” projesi kapsamında düzenlenen programda gençler bir araya geldi.

Karatay ilçesi Karaaslan ve Saraçoğlu Mahallelerinde gençlere yönelik sürdürülen proje kapsamında, çeşitli etkinliklerin ardından Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca “Gençlik Buluşması” programı düzenlendi.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu yaptı. 

Karatay ilçesi Karaaslan ve Saraçoğlu Mahallelerinde yürütülen “Gençler Bilinçleniyor” projesi kapsamında gerçekleşen faaliyetlere değinen İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu şöyle konuştu:

“İslam'ın istiklali ve istikbali, neşe ve huzuru, ibadette, Allah’a kullukta arayan gençlerle yükselmiştir. Milletimizin ve bu ümmetin yetiştirdiği gençlerle İslam, inşallah bundan sonra da yükselmeye devam edecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yürütülen projelerin yanı sıra bizler de gençlerimize manevi değerler kazandırmak için çeşitli etkinlikler ve programlar düzenliyoruz. Bugün burada bulunmamıza vesile olan ‘Gençler Bilinçleniyor’ projemizde amacımız ve gayemiz; ailelerin parçalanmasının önüne geçmek, İslam’ın yanlış tanıtılması ve İslam’ın DEAŞ, PKK ve bu gibi terör örgütleriyle birlikte anılması engellemek; bilgisizlik, yanlış ve yanlı bilgilendirme ile gençlerimize kurulan tuzakları bertaraf etmektir. Özellikle gençlerimize bilgiyi, sahih ve doğru kaynaktan almalarını sağlamaktır. İnşallah, gençlerimizi bilinçlendirmeye ve onların gelişimine katkı sağlamak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Protokol konuşmaların ardından program, proje tanıtımının yer aldığı slayt gösterisi ile devam etti.

Saraçoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından sunulan ilahi dinletisinin ardından okur-yazar buluşması çerçevesinde davet edilen yazarların konuşması ve imza töreni yer aldı.

Program öğrencilein drama gösterisi, şiir dinletisi, hadis sunumu ve hediye takdiminin ardından dua ve ikramlarla son buldu.

Karatay Belediyesi Saraçoğlu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu,  İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, Kartay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, protokol üyeleri, öğrenci ve aileleri ile davetliler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan