Konya İl Müftülüğü 2022 yılında hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik seminer düzenledi.

Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Hac ibadeti ve hacı olma bilincine dair hacı adaylarına bazı hatırlatmalarda bulunan İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, "2022 yılında 1557 hacı adayımızı Konya’dan dualarla uğurlayacağız. 71 arkadaşımız da hacılarımıza yardımcı olmak amacıyla görevlendirildi. 1. ve 2. kafilelerimizi 14 Haziran’da, 3. ve 4. kafilelerimizi de 20 Haziranda Medine-i Münevvere’ye uğurlayacağız. Bu yolculuğun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hz. Adem ile Hz. Havva annemizin buluştuğu gibi dünyanın dört bir yanından hacılarımız Arafat’ta buluşacaklar. Hac ibadeti Hz. Adem ile başlayan bir geçmişe sahiptir." ifadelerine yer verdi.

Hac ibadetinin manevi boyutları ve anlamları hakkında hacı adaylarını bilgilendiren İl Müftüsü Öge, hacı adaylarına kutsal yolculukta kolaylıklar dileyerek Türkiye ve Müslümanlar için dua etmelerini istedi.

Ardından "Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık", "Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki", "Temel Sağlık Bilgileri" ve "Kadınlara Özgü Konular" konulu sunumlar eşliğinde hacı adayları bilgilendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan