Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na, toplumun tüm kesimlerinden gelen destek artarak devam ediyor.

Meram İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Meram Şubesi iş birliğinde; "Haydi Meram; İdlib’de Meram Mahallesi Kuralım" sloganıyla kampanya başlatıldı.

Kampanya kapsamında din görevlileri ve hayırseverlerin desteğiyle 145 adet briket ev bedeli toplandı.

Kampanyayla dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, "İdlib’de yaşanan sel felaketi sonrasında çadırlarını kaybeden Suriyeli kardeşlerimizin feryatları karşısında Meram Müftülüğü olarak; 'Haydi Meram; İdlib’de Meram Mahallesi Kuralım' sloganıyla kampanyamızı başlattık. Kampanyayla ilgili afiş ve el ilanlarımızı bastırıp bütün camilerimize astık, esnafımıza dağıttık. Hedefimizi 100 briket ev olarak belirledik. Din görevlilerimizin özverili çalışmaları ve hayırsever kardeşlerimizin desteğiyle 3 haftada 145 briket ev bedeli toplayarak TDV Genel Merkez hesabına aktardık." dedi. 

Kısa sürede İdlib'de "Meram Mahallesi" kurularak ailelerin sıcak yuvaya kavuşacağını belirten Müftü Koçak, "Kampanyamıza destek olan din görevlilerimize, bir tuğla parası da olsa katkı sağlayan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Rabbimiz, yaptıkları yardımları kabul etsin ve kendilerinden razı olsun. Kampanyamız belli bir süreyle sınırlı olmayıp bundan sonra da gelen yardımları kabul etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan