Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na toplumun bütün kesimlerinden gelen destek artarak devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Suriye'nin İdlib kentinde savaş mağduru aileler için; "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla inşa edilen İyilik Konutları'na, il ve ilçe müftülükleri de düzenledikleri kampanyalarla destek oluyor.

Bu kapsamda kampanyaya Konya'dan rekor bir bağış yapıldı.

Konya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi iş birliğinde; “İdlib’de Bir Konya Mahallesi Kuralım” sloganıyla kampanya başlatıldı.

Konya İl ve ilçe müftülükleri, din görevlileri ve hayırseverlerin desteğiyle kampanya kapsamında 525 adet konut bedeli toplandı. 

TDV Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Konya İl Müftü Vekili Abdullah Yalman, İdlib bölgesini ziyaret ettiklerini, bölgede yoksulluğun ve yoksunluğun tahmin edilenin çok ötesinde olduğunu dile getirdi.

Çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelerin, öncelikle konut ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğine şahit olduklarını belirten Yalman, Konya’ya döndüklerinde İl merkezinde ve ilçelerde acil yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Ayrıca Konya’da pencere üretimi yapan hayırsever bir esnafın, kampanya kapsamında 1 tır dolusu pencereyi bağışladığını  belirten İl Müftü Vekili Yalman, "Konya'mız yine hayırseverliğini göstermiş ve toplamda 525 konut kuracak kadar yardımı Türkiye Diyanet Vakfımızın ilgili hesaplarına aktarmıştır. Bu vesileyle bu işe öncü olan bütün ilçe müftülüklerimize, din görevlilerimize, hocalarımıza ve katkı sağlayan tüm hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan