Türkiye Diyanet Vakfınca Suriye'de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na destek artarak devam ediyor.

İl ve ilçe müftülükleri de düzenledikleri kampanyalarla TDV'nin "İyilik Konutları" projesine destek oluyor.

Bu kapsamda Karapınar İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kız Kur'an Kursu öğretici ve öğrencileri, Türkiye Diyanet Vakfınca Suriye’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na destek olmak için "İdlib Kumbarası" isimli etkinlik başlattı. 

Etkinlik kapsamında hocaları ile birlikte kumbara tasarlayan öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları Türkiye Diyanet Vakfının İyilik Konutları’na bağışladılar.

Toplamda 7 Kur'an kursu öğreticisi ile 53 öğrencinin yaptığı bağışlar, Kurs Müdürü Nihal Sevinç tarafından TDV Karapınar Şubesi'ne teslim edildi.

"İdlib Kumbarası" etkinliği hakkında bilgi veren Kurs Müdürü Sevinç, "Soğuk kış günlerinde bizler sıcak evlerimizde yaşarken İdlib’deki kardeşlerimizin bu imkandan mahrum olmalarına kurs olarak sessiz kalmak istemedik. Bu kapsamda öğretici ve öğrencilerimizle 'İdlib Kumbarası' oluşturduk. Böylece hem İdlib’e inşa edilen İyilik Konutları'na katkı sağlamayı hem de öğrencilerimize Kur’an ve dini eğitimlerinin yanında bizzat kurs öğreticilerimizin örnek oluşturan katılımıyla sosyal sorumluluk bilinci vermeyi amaçladık." dedi. 

Öte yandan Karapınar İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan "İyilik Kampanyası" kapsamında İyilik Konutları'na din görevlileri ve hayırseverlerin desteği ile 7 adet briket ev bağışında bulunulduğu belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan