Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca kadınlara yönelik “Huzurlu Aile, Huzurlu Toplum” konulu seminer düzenlendi.

“Kur’an ve sünnet ışığında evliliğe dair hükümler konusunda çiftleri ve aileleri bilgilendirmek” amacıyla Konya İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin açış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk yaptı.

Amaçlarının Kur'an ve sünnet ışığında evlilik kurumunun önemi anlatmak olduğunu ifade eden Öztürk; “Evlilik hazırlığında olan ve yeni evlenen çiftlerin İslam ahlakı doğrultusunda bilgilendirilmesi, aile kurumunun daha sağlam temellere dayandırılması amacıyla bu seminerleri düzenliyoruz. Amacımız nikâh dairelerine müracaat eden çiftleri Kur'an ve sünnet ışığında bilgilendirerek aile kurumlarını sağlam temellere dayandırmaktır.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Öztürk’ün konuşmasının ardından Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Zerrin Koçak, “Aile İçi İletişim” konulu sunum yaptı.

Çarşamba günleri devam edecek seminerlerde; “Çocukluk Dönemi Din ve Değer Eğitimi”, “Aile ve Sosyal Medya”, “Ailede İffet ve Sadakat”, “Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Aile”, “Ailede Fıkhi Meseleler”, “Ergenlik Dönemi Çocuklarla İletişim” ve “Kulluk Bilincini İsraf Etme” konuları ele alınacak.

Editör: Mehmet Çalışkan