Ereğli Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan İbrahim Canberk Aybasan, hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazandı.

Canberk için Ereğli Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda "Hafızlık Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Ereğli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda halihazırda üçü kadın olmak üzere toplamda 38 kişinin hafızlık eğitimini sürdürdüğünü belirtti.

Yoğun bir katılım ve talebin bulunduğunu ifade eden Akkiraz, bu eğitimlerin sürdürülmesinde mahkumların şevk ve azimleri kadar hafızlık eğitimi veren hocaların ve cezaevi idaresinin katkısının olduğunu belirterek herkese teşekkür etti.

Kur’an-ı Kerim’in insanları asıl yurt olan cennete ulaştırmak için gönderilmiş bir kitap olduğunu ifade eden Ereğli İlçe Müftüsü Ali Üney, “Bu sebeple Kur’an ile her zaman her yerde haşır neşir olmamız gerekiyor. Cezaevinde hafız olan İbrahim Canberk Aybasan’ı tebrik ediyorum.” dedi.

Program, hafız Canberk’e "Hafızlık Eğitimi Katılım Belgesi" ve hediye takdimiyle son buldu.

Programa Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, Ereğli Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Sinan Özbek, Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Yunus Emre Yedikardeş, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Muğdatoğlu, İlçe Müftüsü Ali Üney, İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, İlçe Halk Eğitim Müdürü Bilal Yalçın ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile mahkumlar ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan