Karatay İlçe Müftülüğü, Bedir Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimine başlayan 9 öğrenci için “Hafızlığa Başlama ve Motivasyon” programı düzenledi.

Programa Kur’an kursu ile birlikte hafızlık projesi kapsamında Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulunda eğitim gören beşinci sınıf öğrencileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu yaptı.

İlçe Müftüsü İmamoğlu, “Kur’an-ı Kerimi okumak, ezberlemek, ilahi mesajları anlamak ve onunla yaşamak gerçekten çok önemlidir. Kısacası Kur'an'la bütünleşmek demektir hafızlık. Hafız olmak, hafız annesi, hafız babası, hafız kardeşi olmak çok güzel duygulardır. Bugün burada dokuz yavrumuz, aldıkları eğitimlerin ardından hafızlık yolunda bir adım daha ileriye gidiyorlar. Hafızlık eğitimlerinin yanında Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulunda eğitimlerine devam edecekler. Burada huzurlarınızda bu yoğun tempoda canla başla çalışarak hafızlığa gönül bağlamış bu yavrularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Onları destekleyen ailelerine, yetişmelerine katkı sağlayan, emek veren hocalarımıza ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.” dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü rehberliğinde yürütülen çalışmalar konusunda bilgi veren Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ise hafızlığa başlayan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

Programa Müftülük ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kamber Atalay, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler, aileler ve davetliler katıldı.

Program öğrencilere hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan