Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen “Göç ve Çocuk” temalı resim yarışmalarında birinciler belli oluyor.

Bu kapsamda Ağrı İl Müftülüğü, göçmenler hakkında toplumsal farkındalığı artırmak, sosyal uyuma katkıda bulunmak, ülkemizin göçmenler konusunda sergilediği tutumu ile insanlığa örnekliğini ifade etmelerine imkan sunmak, göç olgusundan en fazla etkilenen çocukların zihninde nasıl bir dünya tasavvuru olduğuna dikkat çekmek amacıyla “Göç ve Çocuk” temalı resim yarışması düzenledi.

Yarışmada dereceye girenler için “Ödül Takdim Töreni” düzenlendi.

Törende konuşan İl Müftüsü Tandoğan Topçu, “Başkanlığımız rehberliğinde farklı temalarla düzenlediğimiz bu gibi etkinliklerle gençlerimizde farkındalık oluşturarak kendilerini geliştirmelerini ve yeni beceriler kazanmalarını amaçlıyoruz. Bu etkinliğimizde gençlerimizin zihinlerinde göçmenler hakkında bilinç oluşuyor ve empati yetenekleri de gelişiyor. Düzenlediğimiz yarışma ve etkinliklere katılan öğrencilerimize teşekkür ediyor ve tüm gençlerimizin bu tür fırsatlardan istifade ederek kendilerini yetiştirmelerini temenni ediyorum.” dedi.

Program, dereceye giren öğrencilere hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan