Konya İl Müftülüğü ile Selçuk Üniversitesi iş birliğinde üniversite bünyesinde oluşturulan Diyanet Gençlik Merkezi'nde gençlik çalışmaları, koronavirüs tedbirleri kapsamında dijital platformlar üzerinden aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda Konya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, gençlik çalışmaları kapsamında "Çevrimiçi İyilik Atölyesi" projesi hazırladı.

Proje kapsamında gençler "iyilik" için bir araya geliyor.

"Biri Sana, Biri İhtiyaç Sahibi Kardeşine" sloganı ile hayata geçirilen "Çevrimiçi İyilik Atölyesi" projesi kapsamında üniversite öğrencileri hem örgü, amigurumi, kaneviçe ve kolye yapımını öğreniyorlar hem de yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri ihtiyaç sahibi kardeşleri ile paylaşıyorlar. 

Pandemi sebebiyle eğitimlerine uzaktan devam eden ve sosyal-kültürel aktiviteleri azalan üniversite öğrencileri, Konya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Kevser Gök ile Diyanet Gençlik Merkezi Koordinatörü Fatıma Zehra Doğan rehberliğinde gerçekleştirilen etkinliklerle boş vakitlerini "iyilik" için değerlendiriyorlar.

Gençler tarafından örülen atkı, bere ve örgü (amigurumi) oyuncaklar, çadır kentteki çocuklara ulaştırılıyor.

Bu kapsamda büyük bir özveri ile hazırlanan oyuncaklar, düzenlenen törenle Hatay’a gönderildi. 

Yapılan bu çalışmaların güzel bir örnek teşkil ettiğini, özellikle gençlerin bu tür faaliyetlerde yer almasının, üretmesinin ve paylaşmasının çok değerli olduğunu ifade eden Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, projede yer alan gençlik koordinatörleri ile çevrimiçi etkinliğe katılan üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Diyanet Gençlik Merkezi Koordinatörü Fatıma Zehra Doğan, projenin bundan sonra da devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

"Birçok güzelliği bize bir arada yaşatan atölyemizin bizi en çok duygulandıran yönü, bizim öğrencilerimizi, öğrencilerimizin de bizi tanımıyor ve görmemiş olmasıdır. Ayrıca sevindireceğimiz çocukları da tanımıyoruz. Ama tam bir mümin duruşu sergileyen öğrencilerimizin bize itimat etmeleri, hiçbir beklentileri olmaksızın Konya içinden ve diğer illerimizden etkinliğe katılmaları bizi gerçekten duygulandırıyor. Veren elin alan eli hatta köprü olan eli bile tanımaması gerçekten çok güzel. İyilik atölyemizde bundan sonra hazırlanacak el emeklerini önce İzmir deprem bölgesinde bulunan çocuklara, daha sonra sevgi evleri ve ÇODEM’de kalan çocuklara hediye edeceğiz inşallah."

Hatay’a gönderilen iyilik paketleri, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay Şubesi aracılığıyla çadır kentte bulunan çocuklara ulaştırılacak. 

Editör: Mehmet Çalışkan