Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 ilde yürütülen "Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek" projesi doğrultusunda, il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen "Evliliğe İlk Adım" seminerleri devam ediyor.

Bu kapsamda Konya İl Müftülüğü, işitme engelli çiftlere yönelik “Evliliğe İlk Adım” semineri düzenledi.

Ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla düzenlenen seminerde, yeni evlenen ve evlilik hazırlığı yapan çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan temel değerlere dair Kur’an ve sünnet ışığında bilgi verildi.

İşitme engelli çiftler için İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Tokgöz ile İşaret Dili Eğitmeni Havva Susam tarafından işaret diline aktarılan seminerde; “Ahirete Uzanan Birliktelik”, “Nikâh ve Sorumlulukları”, “Ailemin İletişim Dili”, “Ailede İffet ve Mahremiyet”, “Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun”, “Çocukla Şenlenen Yuvalar”, “Evlilikle Büyüyen Ailem”, ve “Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı” başlıkları altında sunumlar yapıldı.

Toplamda 40 engelli çiftin katıldığı seminer sonunda katılımcılara ve çevirmenlere plaket takdim edildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen plaket takdim töreninde konuşan İl Müftü yardımcısı Dr. Aslan Çıtır, işitme engelli çiftleri tebrik ederek sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir aile hayatı geçirmeleri temennisinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan