Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi ile Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde eğitim gören öğrencilere yönelik Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Konya İl Müftülüğü iş birliğinde yürütülen "İlahiyat Akademi" programının "Yıl Sonu Buluşması" gerçekleştirildi.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık ve TDV Genel Müdürü İzani Turan’ın katılımıyla gerçekleştirilen İlahiyat Akademi Yıl Sonu Buluşma programı, Hacıveyiszade Camii Baş İmam Hatibi Mehmet Çaba’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Türkiye Diyanet Vakfı tanıtım sinevizyonunun izlenmesinin ardından katılımcılara hitap eden TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık, "Konya’nın yeri TDV açısından çok önemlidir. Konya iyi ki var diyoruz. TDV olarak bu yıl itibariyle 32 İlimizde 82 Üniversitemizde akademi çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Her geçen gün bu çalışmalarımız daha iyiye gidiyor. Bizim akademilerimiz İlahiyat fakültelerine destek amacıyla vardır." dedi. 

Açık, TDV’nin görevinin hayırseverler ile öğrenciler arasında bir köprü olduğunu belirterek hayırseverlere teşekkür etti.

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ise "Bugün burada dört yıl sürecek olan İlahiyat Akademi programının yıl sonu etkinliği için bir araya geldik. Eğitim vazgeçilmez temel önceliğimizdir. İyi insan yetiştirmek kaliteli Müslüman yetiştirmek görevimizdir." ifadelerini kullanarak İlahiyat Akademi ve Genç Akademi projelerine destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

Hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan