Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya İl Müftülüğü ve İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen "Konya Diyanet Çocuk ve Gençlik Ödül Töreni"nde konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, şunları kaydetti:

“Böyle güzel bir etkinlikte, güzel faaliyetlerin ödül töreninde sizlerle birlikte olmaktan dolayı duyduğum hoşnutluğu memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Pandemi sebebiyle yapılan birçok etkinliğimiz sosyal medya ve online ortamlarda gerçekleştirmek durumunda kaldık.  Her zorluk karşısında bir imkan elbette oluyor. Ama her imkanın da imtihan vesilesi olduğunu asla unutmamamız gerekiyor. Bu sebeple mekan ayırmaksızın cami içi cami dışı, Kur'an kursu, müftülük, mahalle, şehir ayırmaksızın her yerde hizmet üretmek gerektiğine inanıyorum. Bu sebeple bugün gençlik koordinatörlüğümüz ve eğitim hizmetlerimiz tarafından yürütülen Konya Diyanet Çocuk çalışmalarımıza bağlı, etkinliklerimizde dereceye giren kardeşlerimize burada inşallah ödül takdim edeceğiz. Ben bu etkinliklerin ve çalışmaların öncüsü olan il müftü yardımcılarımıza ve bu hizmet kanallarında görev alan tüm personelimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle ödül alsın almasın düzenlediğimiz yarışmalara katılan tüm kardeşlerimize, gençlerimize, onları yetiştiren anne ve babalarına, hocalarına ve katılımcılarımıza da canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Konya İl Müftülüğü gençlik faaliyetlerinin, çocuk faaliyetlerinin, hanım kardeşlerimize yönelik düzenlenen faaliyetlerin özellikle takip edilmesini tavsiye etmiyorum, davet ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Din hizmetlerinin hayatın başlangıcından bitimine kadar ilişkili olduğunu ve bu hizmetleri sunarken, üretirken sadece belli mekanlarda ve belirli bir yaş aralığında olmadığını ifade eden Müftü Öge “Din hizmeti; Her yerde, her zaman herkese, dokunabilmektir.” dedi.

Program; İl Müftülüğü Medya Teknikeri Abdullah Sevinçkan’ın söylediği ilahi ve ezgilerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışması, Ramazan ayına özel düzenlenen “Ramazanda Kadrajıma Yansıyanlar” konulu fotoğraf yarışması ve jüri üyelerine ödül takdimi, Evvel Refik Badel Tarık Kitap Okuma Halkası, Kur’an-ı Kerim Kitap Okuma Halkası, Hadislerle İslam Okuma Halkası, ile Konya Diyanet Çocuk instagram hesabı üzerinden yayınlanan programlarda görev alan kurs öğrencileri ile mukabele okuyan, onları takip eden çocuklar ve gençlere verilen çeşitli ödüllerin verilmesi ile sona erdi. 

Programa, İl Müftü Yardımcıları Abdullah Yalman, Betül Şimşek Öztürk, Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, şube müdürleri, Kur’an kursu öğreticileri, vaizler, din hizmetleri uzmanları, yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve aileleri ile davetliler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan