Ereğli İlçe Müftülüğüne bağlı Arif Sevda Balcı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencileri, Kur'an kursu öğreticileri rehberliğinde Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz'ı ziyaret etti.

- Çocuklarımızın dini, milli ve manevi bir kimlikle yetişmesi en büyük arzumuzdur

Ereğli Adliyesi'nde minikleri ağırlayarak hediye takdiminde bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Akkiraz, "Eğitim bir süreçtir ve aynı zamanda bir bütündür. Bu eğitim önce ailede, sonra sosyal çevrede ve okulda varlığını sürdürür. Verdiğiniz eğitim, zamanla çocuğunuzdaki eğilimi de belirler. Ben de çocuğumu bu eğitim kurumuna tevdi etmiş bir veliyim. Zira istikbalimizin köklerimizde saklı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın dini, milli ve manevi bir kimlikle yetişmesi en büyük arzumuzdur. Ben inanıyorum ki Cumhuriyetimiz de devletimiz de bu değerlerle yetişmiş nesiller sayesinde payidar olacak ve gün gelecek yerlerimizi de bizi ziyarete gelen bu yavrularımız alacaktır. Bu şuurda ve doğrultuda olmaları adına çocuklarımıza birer cübbe hediye etmek istedik. Allah her daim istikballerini ve istikametlerini açık etsin." dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Akkiraz'ı 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu hakkında bilgilendiren Kur'an Kursu Müdürü Ayşe Gül Aşir ise "Eğitim kurumumuz Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 8 sınıf ve 120 öğrenciden oluşan bir kurumdur. Beş yıldır öğrencilerimize eğitim vermekteyiz. Öğretmenlerimizin tamamı ilahiyat fakültesi mezunu aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim sertifikasına sahip kişiler. Eğitimlerimiz Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi müfredatı ile Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 yaş Kur'an kursları müfredatını kapsamaktadır. Bu eğitimlerin yanı sıra çocuklarımıza değerler eğitimi anlamında örf, kültür ve geleneklerimizi ve ahlaki değerlerimizi de öğretmekteyiz. Sosyal etkinlikler kapsamında kurumlarımızı ziyaret ederek çocuklarımızın hayal ve ufuklarını zenginleştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Ziyarette çocuklara cübbe giydirildi, duruşma salonu gezdirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan