Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında cemaatle namaza ara verilen camiler, ihtiyaç sahiplerine destek olmak için hayır kapısına dönüştürülüyor.

Bu kapsamda salgın nedeniyle mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla Karatay İlçe Müftülüğüne bağlı Selim Sultan Tekke Camii İmam Hatibi Cemal Özkan, cemaatinin katkılarıyla cami müştemilatını hayır marketine çevirerek ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sundu.

"Çorbada benim de tuzum olsun" sloganıyla başlatılan iyilik hareketine, hayırsever vatandaşlar getirdikleri gıda ve temizlik malzemeleri ile destek oldu.

Camide "hayır köşesi" adı verilen bölümde toplanan gıda ve temizlik malzemeleri, ihtiyaç sahibi ailelerin istifadesine sunuldu.

Selim Sultan Tekke Camii'nde gerçekleştirilen yardım faaliyetlerini dğerlendiren İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar; "Virüsle mücadelede milletimize destek veren, çorbada benim de bir tuzum olsun ilkesiyle yardım eden tüm hayırseverlerimize ve onlara rehberlik eden din görevlimize teşekkür ediyorum." dedi.

Ramazan ayı boyunca caminin ihtiyaç sahiplerine açık olacağını belirten İmam Hatip Özkan ise "Hayırseverimizin destekleriyle Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya devam edeceğiz. 'Çorbada benim de tuzum olsun' diyerek başlatmış olduğumuz kampanyaya hayırsever kardeşlerimizin de desteklerini bekliyoruz. Bu konuda bize destek veren hayır sahiplerinden, İlçe Müftülüğümüzden ve emeği geçen tüm kardeşlerimizden Rabbim razı olsun." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan