Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında cemaatle namaza ara verilen camiler, ihtiyaç sahiplerine destek olmak için açıldı.

Bu kapsamda, COVİD-19 salgını nedeniyle mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla Konya İl Müftülüğü, Selçuklu İlçe Müftülüğü ve din görevlileri öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Selçuklu Adnan Menderes Camii ve Yazır Mahallesi Yıldırım Beyazıt Camii’nde "hayır köşeleri" oluşturuldu. 

Hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü olan camilerdeki hayır köşeleri, "İmkânı Olan Getirsin, İhtiyacı Olan Götürsün" sloganıyla, ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunuldu.

"İmkânı Olan Getirsin, İhtiyacı Olan Götürsün" sloganıyla iki camide oluşturulan hayır çarşıları ile "Sadaka Taşı" geleneğinin devam ettirilmeye çalışıldığını belirten İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve "bu hayırda koşuşturanlar" olarak tanımladığı din görevlilerine teşekkür etti. 

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğu hatırlatarak vatandaşları bu ayda zekât, sadaka ve hayırda yarışmaya davet eden Poçanoğlu; “Camilerimiz şu anda cemaatle ibadete kapalı durumdadır.  Bu sebeple İlimizin birçok yerinde camilerimizde ayakkabılıkları evinde fazlası olanın getireceği, ihtiyacı olanların da alıp götürebileceği hayır çarşılarına dönüştürüyoruz. Geçtiğimiz şu zorlu süreçte hayırsever vatandaşlarımızı zekâtlarıyla, sadakalarıyla, hayırlarıyla bu kampanyaya davet ediyorum. Zira Ramazan ayı bereket ve rahmet ayıdır. Böyle bir çalışmanın belaları savacağına, hastalıkların şifa bulmasına vesile olacağına inanıyorum. " ifadelerini kullandı.

Hayırseverler tarafından yapılan yardımların devem edeceğini dile getiren Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber ise Selçuklu İlçe Müftülüğü din görevlileri ile 2 binin üzerinde ailenin ziyaret edildiğini, gıda yardımları başta olmak üzere toplamda 700 bin TL yardım yapıldığını aktardı.

Editör: Mehmet Çalışkan