Konya’nın Beyşehir ilçesinde arsası Emekli İmam Hatip Mehmet Yardım tarafından bağışlanan,  Akkanat ailesi tarafından da yapımı üstlenilen İzzet Ayşe Taşdelen 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu minik misafirleriyle buluştu.

Dokuz derslik ve 200 öğrenci kapasiteli olan 4-6 yaş grubu Kur’an kursunun açılışı için ilçe müftülüğü bir program düzenledi.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, il müftü yardımcıları, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, çevre ilçelerin müftüleri, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programının protokol konuşmalarında, çocuk eğitimi ve gelişimi aşamalarında İslam’ın temel değerlerinin içselleştirilerek verilmesinin önemi üzerinde duruldu.

Diyanet İşleri Başkanlığının 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına verdiği önemin, toplum tarafından çok olumlu karşılandığı belirtildi.

Ayrıca 200 öğrencinin aynı anda eğitim görebileceği 4-6 yaş grubu Kur’an kursunun uzun yıllar Beyşehir halkına hizmet edeceği vurgulanan konuşmalarda, kursun arsasını bağışlayan ve yapımını üstlenen hayırseverlere de teşekkür edildi.

Programın sonunda İzzet Ayşe Taşdelen 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursunun arsasını bağışlayan Emekli İmam Hatip Mehmet Yardım ile inşasını üstlenen Akkanat Ailesine plaket takdim edildi.

Programa katılan bin 500 kişiye ikramların yapıldığı program, açılış kurdelasının kesilmesinin ardından İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu'nun yaptığı dua ile son buldu.

Daha sonra Kur’an kursunda görev yapacak öğreticiler, protokole ve katılımcılara Kur’an kursunu gezdirerek kurs hakkında bilgi verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan