Kocaeli Müftülüğü ve İzmit Müftülüğü iş birliğinde Yemen yararına hayır çarşısı açtı.

"Yemen’e Sessiz Kalma" sloganıyla yürütülen yardım kampanyası kapsamında açılan çarşıda, Yemen'de yaşanan açlık krizine bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla evlerde yapılan ürünler satıldı.

Hayır standına vatandaşların ilgisi yoğundu.

Hayır çarşısının gelirleri ise Yemen’e gönderilmek üzere TDV Kocaeli Şubesine telim edildi.

Çarşının açılışında konuşan İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Bir ay önce Başkanlığımızın organizesiyle tüm başlatılan yardım kampanyası kapsamında ilimiz camilerinden toplanan yardım 1 Milyon 56 bin TL. Yardımlarımız bitmeyecek. Yemen’deki kardeşlerimizin acısına seyirci kalmak bizlere göre değildi. Bu yardıma katkı sağlayacak bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi ve ardından Yemen için dua etti.

Daha sonra söz alan İzmit İlçe Müftüsü Süleyman Küçük ise, “Yemen’deki kardeşlerimize katkıda bulunmak için Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Türkiye Diyanet Vakfı ile ortaklaşa sürdürdüğü yardım kampanyasına destek olmak için İzmit’te kermes düzenliyoruz. Hayır yarışında her zaman varız. Böyle bir günde bizlerin davetine icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

İzmit Fevziye Camii önünde kurulan kermes standının açılış törenine İl Müftüsü Yusuf Doğan, İzmit İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, müftülük çalışanları, din görevlileri, Diyanet Vakfı Kocaeli Şubesi personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan