Kocaeli Karamürsel İlçe Müftülüğü din görevlileri, hayırseverlerin de desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelerin ücretsiz ekmek alabilmeleri için marketlerde; "Ekmek İçin Açık Hesap" uygulaması başlattı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hizmet veren din görevlileri, vatandaşa hizmet etmek için sahada aktif bir şekilde mücadele veriyor.

Karamürsel Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşa hizmet için seferber olan din görevlileri, hayırseverlerin de desteği ile ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatıyor.

Hayırseverlerin desteği ile "Ekmek İçin Açık Hesap" sloganıyla İlçe genelindeki marketlerde açılan hesaplarla, ihtiyaç sahiplerinin ekmek ihtiyacı karşılanıyor.

Din görevlileri, bakkallardaki veresiye defterlerini satın alıyor, ihtiyaç sahibi ailelere maddi-manevi destekte bulunuyor.

Virüsle mücadelede vatandaşa rehberlik eden din görevlileri, kendi imkânları doğrultusunda gönüllü olarak vatandaşın kapısını çalarak ihtiyaçlarını karşılıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan