Kocaeli Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin ortak çalışması neticesinde planlanıp uygulanan “Teknoloji Bağımlılığı” eğitim seminerleri Kur’an kurslarında gerçekleştirildi. 

Kartepe Fevziye Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Ramazan Eşe’nin görevlendirildiği eğitim seminerleri İzmit, Başiskele, Darıca ve Derince ilçelerinde belirlenen kurslarda uygulandı. 

Yatılı ve gündüz eğitim alan Kur’an kurslarında eğitim gören kız ve erkek öğrencilere ulaşıldı. 

“Bağımlılık Nedir?, Teknoloji Bağımlılığı Nasıl Başlar ve Nasıl İlerler, Bilgisayarla İlişkimizin Sınırları Ne Olmalı, Nasıl Olmalı?, Teknoloji Bağımlılığından Kurtulmak İçin Ne Yapmalı? gibi başlıklar ele alındı.

Eğitim seminerleri konu paylaşımı, konuyla ilgili öğrencilerin paylaşımları, soru -cevap, konu takibi kolaylığı açısından slayt kullanıldı. 

İzmit, Başiskele, Derince ve Darıca ilçelerinde belirlenen eğitim seminerlerine İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan, Kocaeli Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörü Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci, Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Başkan Yardımcısı Alikahya Fatih Camii İmam Hatibi Mehmet Ali Karadaşlı katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan