5 Haziran “Dünya Çevre Koruma Günü ve Haftası”, “Değerlendir ve Yeniden Kullan” temasıyla 10 Haziran 2019 Pazartesi günü İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 

Kurum, firma ve sivil toplum örgütlerine ait stantların yer aldığı etkinliğe “Değerlendir ve Yeniden Kullan” sloganıyla katılan Kocaeli Müftülüğü, kullanılmış kumaştan gönüllülerin el emeğiyle ürettikleri çanta, cüzdan ve taçlar hediye etti. 

İl Müftü Vekili Burhan Bilgin ile Müftülük personeli, hafta kapsamındaki etkinliğe katılarak Müftülük standını ziyaret edenlere bilgilendirmede bulundu.

"Türkiye'de ve dünyada, insanların yaşamlarını sürdürürken doğal çevrenin de korunmasını, sürdürülebilir kalkınmayı ve bireylerin gereksinim duydukları doğal kaynakları gelecek nesilleri de düşünerek kullanmaları konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen", ulusal ve küresel bilinçlendirme haftası olarak kabul edilen “Dünya Çevre Koruma Günü ve Haftası” etkinlikleri kapsamında açılan stantlarda sergilenen ürünler, ziyaretçilere hediye edildi. 


 

Editör: Mehmet Çalışkan