Karamürsel Müftülüğü Merkez, Ulu Cami ve Mürselpaşa Kur’an Kurslarının 4-6 yaş sınıflarında eğitim gören öğrenciler için yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe 4-6 yaş grubu sınıflarda eğitim gören 150 öğrenci katıldı.

Program, minik bir öğrencinin Taha suresinin ilk ayetlerini okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış ve selamlama konuşması yapan İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir şunları kaydetti:

“Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarımızın 4-6 yaş sınıflarına çok ciddi bir ilgi var, kurum olarak da 4-6 yaş kategorisini çok önemsiyoruz. Kur’an kursu öğreticilerimizin üstün gayreti, velilerimizin de özverisi ile verimli bir yılı geride bıraktık. Önümüzdeki dönemlerde de bu gayreti artırarak devam ettirmek istiyoruz. Bu güzelliği bize yaşatan sevgili yavrularımıza, onları yetiştiren Kur’an kursu öğreticilerimize, velilerimize, programda emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Müftü Özdemir’in konuşmasının ardından TRT Çocuk Programcısı ve Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül, ekibi ile birlikte sahne aldı.

Goncagül ve ekibi, yaklaşık iki saat boyunca birbirinden güzel etkinliklerle öğrencilere keyifli dakikalar yaşattılar.

Minik öğrenciler; Hacivat-Karagöz ile eğlenceli balon gösterisi, akrobasi gösterisi ve yüz boyama gibi etkinlikleri ilgi ve heyecanla izlediler.

Öğrencilerin yıl sonu programına Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya, kurum amirleri, okul müdürleri, din görevlileri, öğrenciler ve velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan