Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelindeki kız Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın Türkiye finali gerçekleştirildi.

Samsun İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen finalde bölgelerinde birinci olan hafızlar Türkiye birinciliği için ter döktü.

Ülke genelindeki kız Kur'an kursu öğrencileri arasında gerçekleşen yarışmada Kocaeli Gebze İlçe Müftülüğü Tülin Yıldırım Kız Kur'an Kursu öğrencisi Ayşenur Akbaba birinci oldu.

Akbaba, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler tarafından ödüllendirildi.

Türkiye birincisi Akbaba ile bir araya gelen Kaymakam Güler, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sağlıklı bir toplumun inşası ancak temiz ve güzel ahlaklı bir nesille gerçekleşir. Kur'an ile hemhal olmakla sizler de inşallah bu güzel ahlakın örnek temsilcileri olacaksınız. Hayatınız boyunca sizlere muvaffakiyetler diliyorum." dedi.

İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay'ı da tebrik eden Güler, Tülin Yıldırım Kız Kur'an Kursu Yöneticisi Tenzile Safran ve Kur'an Kursu Öğreticisi Betül Demir'e "Başarı Belgesi" takdim etti.

Tören, Güler'in Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye birincisi Ayşenur Akbaba'ya hediye takdimi ile tamamlandı. 

Editör: Mehmet Çalışkan