Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) iş birliğinde yabancı uyruklu öğrencilere yönelik “Türkçe Kursu” düzenlendi.

A1 ve A2 seviyesinde Türkçe öğrenerek kursu başarıyla tamamlayan Kazak uyruklu 15 kursiyer, düzenlenen törenle sertifika aldı.

Törende konuşan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, “Yabancı uyruklu öğrencilerimizin bir çoğu buraya geldiğinde Türkçe bilmiyordu. Büyükşehir Belediyemiz KO-MEK ile her türlü imkanını seferber ederek öğrencilerimize Türkçe dersleri verdi. Öğrencilerimiz son derece iyi bir şekilde dilimizi öğrendiler, kendilerini Türkçe ifade etme becerisi kazandılar.” dedi.

Tiryaki, “Yabancı öğrencilerimiz Türkçe öğrenmek suretiyle kendi ülkelerine döndüklerinde ülkemizle bir gönül köprüsü görevi yapacaklar.” diye konuştu.

Tören Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Tiryaki’nin eğitmen Ferhat Eren’e hediye takdiminin ardından kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan