Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Gebze'de “VEFA” Programı gerçekleştirildi.

Gebze Müftülüğü hafta münasebetiyle Gebze Kültür Merkezinde (GKM) “Vefa” konulu bir konferans gerçekleştirdi. 

Sultan Ahmet Camii emekli imam hatibi Emrullah Hatipoğlu’nun konuk olduğu programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, İlçe Vaizleri ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda selamlama konuşması yapan Kaymakam Güler, din görevlilerine hitaben; “İnsanları kazanmanın yollarından birisi gönüllere dokunmaktır. Yaptığınız bu ulvi vazife ile toplumun her kesimine kolaylıkla ulaştınız ve gönüller yaptınız. Bütün dünyayı sarsan pandemi döneminde kurulan Vefa Destek Ekiplerimizde “VEFA”nın en güzel örneği oldunuz. Bundan ötürü herbirinize teşekkür ederim.” dedi. 

Program konuğu Hatipoğlu konuşmalarında; “Allah katında değerini, kıymetini bilmek isteyen kimse, neyle meşgul olduğuna ve de nasıl istihdam olunduğuna baksın. Din görevlileri olarak temsil ettiğimiz makam Peygamber efendimizin (s.a.v.) makamıdır. O bütün insanlığa rahmet olarak gönderildi. Güzel ahlakını Kur’an’dan aldı. Bizler de kendimize en güzel örnek olarak O’nu seçerek topluma bu güzel ahlakı yansıtmalıyız.” dedi.

İlçe Müftüsü Kılıçbay ise; “Her asırda din adamları “vefa”nın en güzel örneklerini teşkil etmiştir. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirerek toplumun önderleri olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Program sonunda İlçe Kaymakamı Güler, program konuğu Hatipoğlu’na hediye takdim ederken, Müftü Kılıçbay ise misafirini çiçekle uğurlayarak programa katılanlara teşekkür etti.

Ayrıca Kaymakam Güler tarafından, Gebze’de yaptığı başarılı çalışmalarıyla Müftü Kılıçbay’a ve Vefa Destek Ekibinde görev alan Din görevlilerine başarı belgesi verildi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan