Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde "Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel" ve "Geldi Yaz Tatili, Şimdi Kur'an Öğrenme Vakti" temasıyla açılan Yaz Kur'an Kursları, 9 günlük aranın ardından yeniden başladı.

Kurban Bayramı tatili sonrası yeniden başlayan kurslara akın eden çocuklar cami ve Kur'an-ı Kerim'le buluşmanın sevincini yaşadı.

Bu kapsamda Kocaeli İzmit İlçe Müftülüğüne bağlı Hasan Ağa Camii’nde din görevlileri, öğrencileri hediyelerle karşıladı.

Din görevlileri İsmail Ceylan ve Cevat Şeker, çocuklara çeşitli hediyelerle bayramlık ikramlar dağıttı.

Caminin çocuklarla yeniden şenlendiğini dile getiren Huzurevi Mescidi İmam Hatibi İsmail Ceylan, "Bugün camilerimiz bir kez daha çocuklarımızla buluştu. Yaz Kur’an kursumuz bayram tatili sonrası kaldığı yerden aynı heyecan ve coşkuyla devam ediyor. Bizlerde çocuklarımızı çeşitli hediye ve ikramlarla karşılayarak onların sevincini paylaşmak, camiye olan ilgi ve sevgilerini daha da artırmak istedik. Öyle ki geleceğimiz olan çocuklarımızın bu kubbede sesi hiç eksik olmasın, onlar hep minare gölgesinde koşuştursun. Camilerimiz, en güzel hatıraların mekanı olarak çocuklarımızın zihninde yer etsin. Camilerimiz onlara birer sığınak olsun ki gelecekte de zihinlerini bulandıran sapkın ideolojilerle karşılaştıklarında öğrendikleri Kur’an ve sünnetin ışığında istikametlerini bulabilsinler." dedi.

- Kur’an kursu öğrencileri 15 Temmuz şehitlerini dualarla andı

Öte yandan İzmit Müftülüğüne bağlı Evliya Çelebi Camii Kız Kur'an Kursu öğrencileri, bayram tatili sonrası başlayan kursun ilk gününde 15 Temmuz şehitlerini andı.

Kur'an Kursu Öğreticisi Sadiye Bedir Ceylan organizesinde gerçekleştirilen programda, öğrenciler tarafından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

15 Temmuz’a dair sinevizyon ve gösterilerle devam eden programda minikler duygu dolu anlar yaşattı.

Program yapılan dua ve ikramla son buldu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan