Kocaeli İl Müftülüğü ev sahipliğinde, "1. Bölge Merkezi Bölge Müftüleri İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Portakal Hafız Konağı Aile ve Dini Rehberlik Merkezi binasında gerçekleşen toplantının açış konuşmasını yapan Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan "36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'na ön hazırlık yapmak üzere Kocaeli’nde bir araya geldikleri için İl Müftülerimizi, Dekanımızı ve İl Millî Eğitim Şube Müdürümüzü  misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Bugün yapacağımız istişare toplantısı ile özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve İlahiyat Fakültelerinin iş birliği imkânları üzerinde değerlendirmelerde bulunacağız. Bölge Müftüleri Toplantısı'na katılımlarından dolayı değerli hocalarıma teşekkür ediyor, toplantının hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve İlahiyat Fakülteleri arasındaki iş birliği imkânlarının yanı sıra; uygulamalı din hizmetleri, staj eğitimleri, eğitim programı ve materyalleri, kurumsal tanıtım faaliyetleri, okul-Kur’an kursu iş birliğine dayalı örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi uygulamaları, hafızlık sonrası süreç, tashih-i huruf kursu gibi kursların eğitici eğitimleri, öğretici desteği, eğitim ortamları, "Gençliğe Değer” projesi ve uluslararası imam hatip lisesi konuları ele alındı. 

Din hizmetinde karşılaşılan problemlere çözümlerin de konuşulduğu toplantıda, örnek çalışmaların tanıtılması, yaygınlaştırılması ve iş birliği yapılması kararlaştırıldı

Toplantıya İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, Bursa Müftüsü İzani Turan, Çanakkale Müftüsü Arif Gökce, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek, Yalova Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, Bursa Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Bekir Arslan katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan