Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Kocaeli Müftülüğünce düzenlenen konferansa, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman konuşmacı olarak katıldı.

Program, Afganistanlı olan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi  Mübaşir Ayyar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan: “Bizim inancımıza göre Allah’a en iyi kul olan insan özgür insandır. Allah’tan başkasına kul köle olan insan da köle insandır. Allah’a karşı nasıl iyi bir kul olmalıyız sorusunu ararken de sağa sola bakmaya gerek yok, bize örnek Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.s.)’dir. İnsaniyet Muhammed’de, İslamiyet Muhammed’de, medeniyet Muhammed’dedir." ifadelerini kullandı.

Ardından “Hz. Peygamber ve Gençlik” başlıklı konferans veren Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ise şunları kaydetti: 

“Genç demek hazine demektir. Hazinenin özelliği nedir? Hazine gizlidir ve ortaya çıkarılması gerekir. Aynı zamanda işlemek, şekil vermek gerekir. İşte siz değerli gençlerimiz de hepiniz birer hazinesiniz. Bir milletin zenginliği yer altı veya üstü kaynaklarıyla değil siz gençlerin varlığıyla alakalıdır.”

Editör: Mehmet Çalışkan