İzmit 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda,15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. senesinde 15 Temmuz ve tüm şehitlerimiz için etkinlikler gerçekleştirildi ve vatan nöbetine devam edildi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 251 hafız, Önce vatan dediler ve Türkiye haritası koreografileri ile gecenin manevi atmosferini zirveye taşıdılar. İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın duası insanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Programa Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erdal Yücel, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Daire Müdürleri, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy konuşmasında, “15 Temmuz gecesi Türkiye’de hain bir darbe teşebbüsü yapılmak istendi. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası egemenliğin millete ait olduğunu söyler. O gece buna karşı koymak istediler. Ancak buna Türk milleti izin vermedi. Tüm Türkiye’de milletimiz darbe girişimine karşı koydu. Bu mücadelede özellikle canı pahasına ortaya çıkan kahraman evlatları şehit verdik. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun, sağlıklı ömürler diliyorum. Böylesine önemli bir başarıya imza atan halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İl Müftüsü Yusuf Doğan, protokol konuşmalarının ardından alanda bulunan binlerce insana, yapmış olduğu dua ile duygu dolu anlar yaşattı. 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için 400.000’ e yakın Yasin-i Şerif okundu. İllerden gelen hafızlar okudukları Hatmin son surelerini alanda canlı olarak tilavet ettiler.

Kocaeli’de görev yapan din görevlileri Faruk Çoban, Hikmet Akça, Yaşar Ar, Eşref Kaya ve Zekeriya Öksüz tarafından alanda salâ okundu ve ardından Kur’an-ı Kerim ziyafeti gerçekleştirildi.

15 Temmuz şehitlerinin ailelerinin yer aldığı sinevizyon gösterisi vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle izlendi.

15 Temmuz Akşam namazı ile başlayan program, 16 Temmuz sabah namazı ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan