Kırşehir İl Müftülüğü tarafından "Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Yıldırım, "Kur’an ve sünnet asırlardan beri Müslümanlar için birbirinden ayrılmaz temel iki başvuru kaynağı olmuştur." dedi.

Yıldırım, "İlk dönemlerdeki münferit bazı yaklaşımlar bir tarafa, yakın döneme kadar İslam toplumu her iki kaynağı beraber değerlendirmiş, dinin varlığını bu iki kaynak üzerinden okumuştur. Farklı açılardan ele alınmış olsa dahi hemen hiçbir İslam alimi bu iki temel kaynağı birbirinden ayırmamıştır. Nitekim Kur’an-ı Kerim’e baktığımız zaman, birçok ayette Allah ile beraber Peygamberimizin yan yana zikredildiğini görüyoruz. O halde sadece Kur’an-ı Kerim bizim için asla yeterli değildir; mutlaka bu Kur’an’ın bilgilerinin hayata nasıl taşınacağını biz bir önderden, bir rehberden öğrenmek durumundayız. Onun içindir ki, Allah-u Teala Peygamber Efendimizi bize örnek ve rehber olarak sunmaktadır. Buna dikkat çekmek istiyorum. İslam dediğimiz şey benim anladığıma göre eşittir. Kur’an artı Hz. Muhammed’in hayatı. İşte bu ikisi İslam’ı oluşturuyor." diye konuştu.

Konferansın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Mehmet Yaman ise Kur’an ve sünnet çizgisinde bir yaşamın önemini vurgulayarak tüm katılımcılara teşekkür etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan