Ramazan ayının ilk cumasında Ankara Hacı Bayram Camii'nde irad ettiği cuma hutbesindeki ifadelerinden dolayı bazı kesimlerce hedef gösterilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a, toplumun bütün kesimlerinden destek mesajları geliyor.

Başkan Erbaş'ın sözleriyle ilgili Ankara Barosunun yaptığı açıklamaya tepkiler artarak devam ediyor.

Kırşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Başkan Erbaş’ a destek mesajlarını iletmek üzere Kırşehir Müftülüğünü ziyaret etti.

Ziyarette, Ramazan ayının ilk cuma namazında okuduğu hutbe nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı eleştiren Ankara Barosunu kınayan STK temsilcileri, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a olan desteklerini İl Müftüsü Mehmet Yaman’a iletti.

Ziyaret ve desteklerinden dolayı STK temsilcilerine teşekkür eden İl Müftüsü Mehmet Yaman; "Diyanet İşleri Başkanımız, cuma hutbesinde tüm insanlığa; 'Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım, Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.' çağrısında bulundu. Kullanılan bu ifadelerden rahatsız olan Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanımız hakkında dava açtı, bizler Başkanımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşları adına söz alan Prof. Dr. Ahmet Gökbel ise "Kırşehir’de faaliyet göstere STK’lar olarak Diyanet İşleri Başkanımızın yanındayız. STK’lar olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan