Kırşehir Müftülüğünce personele yönelik düzenlenen “Protokol Kuralları, Resmî ve Sosyal Davranış ve İletişim” konulu seminere, Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Tahir Kasım Toprak konuşmacı olarak katıldı.

İki farklı oturumda gerçekleşen seminerde konuşan Toprak, protokolün önemine değinerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Herkesin, özellikle de kamuda görevli personelin protokol kurallarını bilmesi, içselleştirmesi ve uygulaması, resmî ilişkilerimiz ve sosyal hayatımız açısından önemlidir.

Protokol; devlet törenlerinde, diplomatik ilişkilerde, resmî ilişkilerde, sosyal hayatta usul ve şekil yönünden uygulanması gereken kurallar bütünüdür.  Protokol, uluslararası görgü kuralıdır. Protokol, herkese layık olduğunu vermektir. Protokol, haddini bilmektir. Protokol; kendinden büyüğünün önüne geçmeme, kendi seviyende olanla yan yana yürüme, kendinden küçüğünün ardına düşmemedir.”

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere imam hatip, müezzin kayyım, Kur’an kursu öğreticisi ve büro personeli katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan